Mood reflections Trend Compass

Reflections

CREDITS Reflections: RVS Keuken Combine kitchen van Piero Lissoni voor Boffi, Kraan uitgevoerd in Electric blue van Vola, Cirkelwand afgewerkt met plaatmateriaal Polyrey S033 Strass Noir, binnenzijde van de cirkel Electric blue, glaspaneel met verloop van German Ermics, Outfit van Balmain FW18, Lamp Sun-Ra van Nanda Vigo voor JCP Design, Stoel Font Bold van Mobel Copenhagen, tafel Layering Transparency van Nina Cho , Rechts: Achterwand Leeuwerik – Corian Bone met de binnenzijde – Polyrey C169 Cuivre Rose Mat, Achterwand rechts + organische vlak Corian Aqua, stoel Hoff van Petite Friture, lamp  Arrangements van Michael Anasstiades voor Flos, room dividerl van Os & Oos, Outfit Bottega Veneta SS18, mint bijzettafel Framemust, paars metallic krukje van m-l-xl  | Monique van der Reijden & Michelle Verheijen © Trend Compass  

 

#changeant optics #circle #glass #gloss #iresident #kinetic art #metallic #neomint #neonlight #optical illusion #reflections #transparency

De trend Reflections presenteert een futuristisch en hightech interieur met optische illusies en spiegelende effecten. Metallic – en (semi)transparante materialen worden gemixt met de iriserende kleuren van water en lucht. Electric Blue is een accent verwerkt in neon of ledverlichting en design objecten. Grove verticale ribbelstructuren in metaal(look) en folie optieken versterken deze techno sfeer. De kinetische kunst is een nieuwe bron van inspiratie. Met gekleurde licht projecties en materialen met changeant optieken komt het interieur optisch in beweging.

 
Polyrey A106 Alu Brillant, Polyrey A111 Alu Toilé, Polyrey S033 Strass Noir, B195 Blue de Sèvres

   
Interieurontwerp met melkglas
spiegeltrap 
HAL en TRAP

Van oorsprong secundaire ruimtes zoals de hal en de trap worden nú tot in de kleinste details ontworpen. Meerdere materialen zoals gekleurd glas, spiegels en sterke ‘kras- en vlekvrije’ materialen worden met elkaar gecombineerd. Creëer optische illusies en reflecties in het interieur met de ‘Pur Metal’ collectie van Polyrey. Glans en transparantie combineer je met natuurlijke optieken die doen denken aan natuursteen (Corian Dusk) of ijs (Corian Mint Ice).


Polyrey A106 Alu Brillant
Corian – Dusk


Retailconcept Doctor Monzana

 

RIBBEL en LAMEL

In de interieurarchitectuur van de trend Reflections zien we de invloed van de jaren ’80 terug met de comeback van de verticale ‘ribbel’ en ‘lamel’. Deze wordt als grove structuur verwerkt in glas, metaal en kunststof. De nieuwe winkelinrichting van Doctor Monzana is een prachtig voorbeeld hoe een futuristische sfeer ook een speelse en ‘urban’ uitstraling krijgt. De diagonale lijnen geven een retro gevoel en de gekleurde panelen doen de producten eruit springen zonder dat het ritme van het lijnenspel wordt verstoord.


—-
Lamp Arrangements van Michael Anastassiades voor Flos
Glaspanelen Horizon screen van Germans Ermics 
HIGH TECH & CREATIEF

Een futuristische sfeer is niet meer hard en kil. Met gekleurde lichteffecten, ronde vormen en creatief design krijgt het interieur een innovatieve, verstilde en soft-pop uitstraling. Glanzende en spiegelende materialen worden gecombineerd met matte oppervlaktes zoals beton(look) en corian in ijstinten. Transparante materialen zoals glas en worden ‘opgewarmd’ door textiel of hout(fineer). Het kleurenbeeld is licht, iriserend met een zweem van pastellen. Hemelsblauw en Neo Mint zijn trending. Zwart is verdwenen als sneeuw voor de zon.


Polyrey C190 Céladon, Polyrey, Polyrey C169 Cuivre Rose Mat, Corian Mint Ice, Polyrey A106 Alu Brillant


GRADIËNT

Het gradiënt effect met iriserende kleuren in harde materialen krijgt nieuwe waarde met als voorbeeld het baanbrekend werk van de Germans Ermičs. Hun gebruik van glas geeft dit materiaal een warme en kunstzinnige uitstraling. Wat ook niet mag ontbreken in het Reflections interieur is wat ons betreft de serie Arrangements van designer Michael Anastassiades voor Flos. Deze led licht objecten in geometrische vormen kunnen naar eigen inzicht worden gecombineerd. Voor elke architect dé manier om zijn creativiteit te laten zien met een projectwaardig concept.


Sfeerbeeld met tafel Font van Pulpo products
 
Bijzettafels Plec van RS Barcelona
 
Shades, Shadows, and Reflections van fotograaf Kate Jackling


Laat in deze trend verticale lijnen op verschillende manieren met elkaar ‘coördineren’ in één ruimte; verwerk ze in tafels, ruimteverdelers, gordijnen en wanddecoraties


Moodboard Reflections - Trend Compass
Mood 2 Reflections
 


NATUURLIJKE REFLECTIES

De natuur kan buitenaards mooi overkomen zodra het zonlicht het wolkendek doorboort of een windvlaag de zee voorziet van eindeloos bewegende ribbelstructuren. Reflecties en optische illusies van water, ijs en lucht zijn een bron van inspiratie voor deze trend. Het kleurenpalet is monochroom, licht en ‘luchtig’. Het contrast in materiaalgebruik in dit interieur is groot; van glad en spiegelend tot iriserend en geribbeld.


Corian – Bone
 
Corian – Mint Ice
 
Corian – Aqua

 
Lampen Amisol van Daniel Rybakken
Keukenontwerp van Reform CPH 
NEO MINT

De kleur ‘neo-mint’ is een belangrijke ‘transgender-vriendelijke’ trendkleur voor 2019-2020 en passen wij toe we in de vorm van het materiaal Polyrey C190 Céladon. In aanvulling op ijskleurige materialen die worden toegepast in dit interieur is de styling steeds belangrijker. Accessoires zoals handgreepjes, lampen en trap tredens zijn eyecatchers. Spiegels zijn must haves waar je spiegels toepast waarbij je ‘op het eerste gezicht’ niet kijkt naar je eigen zelfbeeld maar naar hoe markant en kunstzinnig de spiegel is.


Polyrey C190 Céladon – extramat, Corian Glacier Ice, Corian Rain Clouds, Polyrey C169 Cuivre Rose Mat


WIT + LED + PASTEL

De witte ruimte wordt geherdefinieerd met grotere ‘vlakken’ in pastelkleuren. Mix wit met pastelroze, mint en zalm en voeg er een accentkleur aan toe in neon of metallic. Design spiegels zijn een must have en hangen of staan als kunstwerken in de ruimte. Er worden ‘lijnen’ gemarkeerd met ledstrips of smalle neonbuizen. Gekleurd metaal met een changeant effect doet het jaren tachtig gevoel herleven.


Gekleurde metalen stoelen + tafel van m-l-xl.org
 
Kunstinstallatie Marble Stories van Gustavo Martini
 
Glazen Ripple van Ferm Living

FOLLOW US ON THE 'GRAM